top of page

Over ons

Waarom een coworking?

Hallo, ik ben Anneleen Goedemé, bezieler van Oboelo. Mijn ondernemersverhaal? Dat begint bij mijn kinderen en mijn man Hans: ons huis was naast een speel- en leefplek ook een werkplek, en dat moest veranderen. Hans ging op zoek naar een coworking. In de buurt was niets te vinden, tijd voor een marktonderzoek dus, en bingo, gat in de markt gevonden!

Een eigen bedrijf starten ging van een vage droom naar realiteit. Als kinesist en Licentiaat L.O. was ik eerder 3 jaar zelfstandige kinesist, gevolgd door een paar jaren als hoofd van een paramedisch team in de zorg.

Een gekke sprong naar een coworking zou je denken, maar de ondernemerswereld is aan de durvers.

Vooral het beseft dat ik graag verantwoordelijkheden en initiatieven neem op eigen houtje maakt dat ik me als een konijn op het plein voel in de ondernemerswereld.

Een wereld waar iedereen zijn beste beentje voor zet, elkaar helpt, elkaar beter maakt.

Anneleen-11.jpg

Locatie, Locatie, Locatie.

Proberen en bijleren

Ik ging niet eender waar starten. Een coworking staat of valt bij een goede locatie. Wanneer de kantoren van Lierse vrij kwamen vielen de puzzelstukjes in elkaar. Lierse is goed bereikbaar, heeft een ruime parking, en bovendien heeft het al een bloeiend ondernemersnetwerk.

Vermoedelijk was ik nooit een coworking gestart in een voetbalstadion als ik zelf geen voetballer was. Sinds 2017 voetbal ik en heeft de voetbalmicrobe me te pakken. Twee keer in de week kan je me vinden op de trainingsvelden van KFC Broechem en in het weekend is mijn tijd steevast gereserveerd om een voetbalmatch te spelen.

Sinds februari 2019 zijn we geopend, de eerste maanden waren heel erg zoeken en uitproberen, maar net dat vond ik helemaal fantastisch.  Een eigen zaak uit de grond stampen en zien groeien geeft ongelofelijk veel voldoening.

Ik probeerde  allerlei manieren om klanten te vinden. De netwerkevents die ik organiseerde bleken een schot in de roos, en deze gaan nog steeds door. Het is een goede manier om mensen te verbinden, bekendheid te verwerven, en potentiële klanten aan te trekken.

Net toen de coworking goed begon te draaien, begin 2020, sloeg corona toe, en dat maakte het, net als voor zovele bedrijven, echt lastig.

Creatief zijn was de boodschap: omdat Lierse geen publiek meer mocht ontvangen kon ik de grote eventruimtes in gebruik nemen om mijn klanten zo veel mogelijk te spreiden over de ruimtes.  Ik ging vol voor "coronaproof vergaderen", vergaderen in hele grote ruimtes die goed verlucht waren.

En zo zie je maar, elk nadeel heeft zijn voordeel: na corona bleven de vergader- en eventruimtes in gebruik en had ik naast de coworking, vergaderzalen ter beschikking.

2023

Intussen is het 2023 en gaat Oboelo zijn 5e jaar in.

De helft van de bedrijven stopt na 5 jaar, maar ik denk en ik hoop dat Oboelo veel langer zal bestaan.

Ik kan alleen maar dankbaar zijn voor alle leuke ondernemende mensen die ik dankzij Oboelo mag ontmoeten.

Zelfstandigen hebben nu een maal dat ietsje meer "grinta" om het beste uit zichzelf en hun zaak te halen. 

Ook superveel dank aan mijn man Hans, die me gesteund en zelfs overtuigd heeft om een eigen zaak te starten! Door hem leerde ik ook het concept "coworking" kennen. Hans heeft nu een bruisende coworking vlakbij waar hij elke dag met focus en met leuke mensen om zich heen kan gaan werken. Missie geslaagd!

Ondernemende Groeten

Anneleen

CONTACT

ANNELEEN GOEDEME

STADION LIERSE - 1E VERDIEPING

LISPERSTEENWEG 237 - 2500 LIER

0478 30 58 64 - INFO@OBOELO.BE

Subscribe voor events & promoties

Bedankt voor de inzending!

bottom of page